Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

София не е цялата страна

[post-views]

svetlozar_stoianovОказва се, че и България може да бъде сочена от Запада за пример (този път положителен). Зелената трамвайна линия в София привлече вниманието на световните медии. Най-голямата обществена медия във Великобритания BBC публикува материал, посветен на новата придобивка в столицата. В статията се цитират коментари от социалните мрежи, които приветстват новооткрития участък в центъра на града. 
Подобни проекти обаче никак не са лесни. Изискват специално проектиране за отводняването, което се превръща в солидно предизвикателство по поддръжката на зелените релси.
Една от най-важните политики в града е зелената политика, коментира столичният кмет. В дългосрочен план за столицата се предвижда изграждането на повече велоалеи, подмяна на болни и стари дървета с нови, както и засаждането на още по софийските улици. Целта на Фандъкова е да има над 800 нови дървета по улиците на столицата.
И като говорим за озеленяване, не би било зле не само в чужбина, а и в провинцията да вземат пример от нашата столица. Защото градските предизборни проекти „посегнаха“ на не едно дърво от защитен вид. А ако прибавим и ежедневните сигнали за незаконна сеч в горите, излиза, че София пак не е в България.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани