Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Етническото напрежение в Германия расте

[post-views]

germania nasilie

Германският канцлер Ангела Меркел и цялото й правителство осъдиха проявите на насилие срещу бежанския приют в град Хайденау. Втора поредна нощ  симпатизанти на крайно-десни организации се опитваха да щурмуват лагера, при което влизаха в сблъсъци с полицията.
Властите в германския град Хайденау създадоха буферна зона за сигурност около бежанския приют. Политиците в страната определиха насилието, при което пострадаха близо 30 полицаи, за висша проява на ксенофобия.
До сблъсъците между демонстранти и полиция се стигна, след като членове на различни крайно десни организации се опитаха втора нощ да преградят пътя на живеещите в приюта бежанци до домовете им.
Подобни прояви на насилие зачестиха значително, като само за последните няколко седмици имаше няколко случаи на умишлени палежи на приюти из цяла страна.
Германия, наред с Великобритания и Франция, са сред крайните точки за десетки хиляди бежанци от Северна Африка и Близкия Изток, които всеки ден акостират на бреговете на Гърция или Италия.
Германското правителство призна, че вече му е трудно да предоставя убежище и средства на хората, бягащи от конфликтите в родните си страни. 
Берлин очаква до края на годината над 800 хиляди души да поискат политическо убежище в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани