Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лекари срещу идеята за сливане на бърза помощ в София-град с областта

[post-views]

Лекари и пациенти се обединиха срещу идеята центровете за спешна помощ в София – град и София – област да бъдат обединени. Като основен довод те посочиха, че по този начин допълнително ще се затрудни работата им, а оттам и пациентите ще трябва да чакат повече за линейка.

Идеята за сливането на двата центъра бе лансирана преди дни от здравния министър Петър Москов. Според разчетите на неговото ведомство така ще се оптимизира работата на спешните лекари, ще се спестят пари, и не на последно място ще се предостави по-сигурна спешна помощ. Според лекарите обаче евентуално сливане може да претовари центъра за бърза помощ, а от там да се стигне и до други проблеми. 
Сливането на центровете за Спешна помощ в София – град и област ще увеличи грешките при повикванията, закъсненията на екипи също ще нараснат, а ощетени ще са предимно пациентите от областта, смятат още лекарите.
Лекарските и пациентските организации са изпратили протестно становище в Министерството на здравеопазването. Те обаче са категорични, че нямат полза от това да искат оставката на министъра.

Най-ново

Единична публикация

Избрани