Информационен център на Министерство на oтбраната

Труд и късмет за световна титла

Спазване на треньорските указания и дългогодишен труд са в основата на световната титла на Станилия Стаменова. Възпитаничката на двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов спечели златото на 200 метра кану на шампионата в Милано. През май Стаменова покори и европейския връх и за момента е единствената наша спортистка със световна и европейска титла този година, макар и в неолимпийска дисциплина. Още на старта в Италия Стаменова направи заявка за първото място и дръпна на конкурентките си, а 50 м преди края пречупи и фаворитката Венсан Лоран от Канада.
Според шампионката четирилистна детелина, намерена преди шампионата и късметлийски стартов номер са допринесли за успеха.
Треньорът на най-добрият ни състезател Мирослав Кирчев- Ева Пашева коментира представянето на каякаря в Милано. Кирчев завърши на седмо място финала на 1000 метра едноместен каяк и взе квота за Олимпийските игри в Рио. По повод критиките за провал, Пашева заяви, че в края на месец юни състезателят ни е преживял тежка лична трагедия- смърт в семейството, която е довела до психически срив и призова всички да проявят разбиране.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top