Информационен център на Министерство на oтбраната

Бомбена заплаха в Берлин

SPD

Централата на германските социадемократи в Берлин беше евакуирана след като партията получи бомбена заплаха. След щателна проверка от полицията съобщиха, че взривно устойство не е открито.
Смята се, че инцидентът е свързан с посещението на лидера на социалдемократите Зигмар Габриел в град Хайденау, където имаше ожесточени протести, организирани от крайната десница срещу изграждането на център за бежанци в града.
Освен бомбената заплаха през последните 24 часа получихме множество имейли с расистко и криминално съдържание, за всичко това ще предоставим подробна информация на полицията. Смятам, че става дума за кампания, целяща омраза и насилие.
Неотдавна на много места в Германия имаше палежи, като беше засегната и спортаната зала в град Науен близо до Берлин, където бяха настанени 130 бежанци, но пострадали нямаше.  Нарастването на броя на бежанците в Германия повишава напрежението в страната, а прогнозите са, че до края на годината те ще достигнат 800 000.По-късно днес канцлерът Ангела Меркел ще посети Хайденау и ще се срещне с бежанци, доброволци и предствители на силите за сигурност.  Според експертът по крайнодесни партии Хайо Функе ситуацията в страната не е опасна, тъй като мнозинството от гермаците имат положително отношение към бежанците, необходими са обаче спешни мерки за пресичане на зараждащото се напражение. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top