Информационен център на Министерство на oтбраната

Хладилник с безплатна храна за бедните

Благотворителната инициатива „Ако си дал” събира безплатна храна за хора в нужда. Организатор е готвачът Стефан Чолаков, който преди три месеца започва да раздава непродадената храна от ресторанта на социално слаби и възрастни хора. Инициативата бързо набира популярност. За три дни информацията за кампанията е споделена в социалните мрежи от повече от 16 хил. души.

Първият хладилник е поставен пред заведението на Стефан, а идеята за това се заражда напълно спонтанно. Всеки може да остави храна за нуждаещите си, а съответно хората в нужда да си вземат необходимото.
Както зад инициативата „Ако си дал”, така и зад най-големия банков обир чрез манипулиране на банковата система в България стои личността Стефан Чолаков. През 97 година той задига 181 млн. лв.
Хора от цялата страна вече искат да се включаст в инициативата. Само за два дни повече от 20 души са заявили желание да помогнат, а в София собственици на заведения също ще се включат.
Още десетки хладилници ще очакват да бъдат напълнени с храна за най-нуждаещите се. Част от тях в столицата на ул. Раковска, в Зона Б5 и Студентски град, а други ще са разположени в Пловдив, Бургас и други градове. За желаещите да се включат в кампанията като дарители, могат да потърсят информация за кампанията на сайта или на страницата във фейсбук.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top