Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинската криза – временно примирие

[post-views]

ukraina primirieСедем украински войници са убити и 13 ранени за последните 24 часа при сблъсъци със сепаратистите в Източна Украйна. Информацията е на украинското министерство на отбраната. Насилието идва часове, след като Киев и бунтовниците се споразумяха за прекратяване на военни действия от 1 септември.Избраната дата по време на срещата на представители от контактната група за Украйна не е случайна, защото от 1 септември започва новата учебна година.
Изглежда безопасността на децата е по-важна за враждуващите страни от политическите им различия, които често се изразяват в спонтанни въоръжени сблъсъци.
След срещата представителят на ОССЕ, австрийският дипломат Мартин Сайдик, използва случая да приветства двете враждуващи страни, за постигнатото споразумение.
Това обаче не е първият път, в който Киев и подкрепяните от Русия сепаратисти се ангажират с прекратяване на насилието. А именно то заплашва подписаното в началото на годината мирно споразумение в Минск. Сред идеолозите минския акорд са Франция и Германия, които на фона на продължаващите спонтанни боеве в Източна Украйна, смятат, че това е единствената пътна карта за дълготраен мир.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани