Информационен център на Министерство на oтбраната

3461 кметове избираме през октомври

Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на местните избори и националния референдум на 25 октомври тази година. Необходимите средства за вота възлизат на малко под 51 млн. лв. От Централна избирателна комисия съобщиха, че обективни обстоятелства налагат план-сметката за тези избори да е по-висока, отколкото е  била през 2011 година.

Към момента в Централна избирателна комисия са регистрирани 8 партии и коалиции за участие в местните избори. Общата бройка на кметовете, които ще се избират е 3461 – при условие, че навсякъде има кандидати. От тях 265 са общинските. Общата им бройка е завишена с 1/3 в сравнение с изборите през 2011 година след промяната в законодателството.
До 29 август трябва да се проведат консултациите при кметовете на общини за състава на общинските избирателни комисии. Документацията трябва да се изпрати до ЦИК, за да може до 4 септември комисията да назначи всички 265 общински избирателни комисии. Редът за откриването на секциите в чужбина е същият, какъвто беше и на европейските, и на парламентарните избори.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top