Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За охрана на границите са нужни 204 млн. лева

[post-views]
ograda_granica2

МВР и Гранична полиция са поискали 204 млн. лв. за охраната на границите до края на годината. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след края на стрелбите в „Шабла“, на които присъства вчера.
„Това са огромни пари, всеки ден се командироват хора. Нашите граничари изнемогнаха. Затова ние взехме решение, тъй като в тези огромни маси от хора, които преминават границата ни, може да има и такива, които не са добре дошли, малка част от армията да подпомага там, на място, граничните полицаи“, заяви Борисов.
По думите му абсолютна спекулация е, че някой по границите ни би използвал насилие срещу бежанците. „Военните са там, за да внасят респект, за да внасят сигурност на тези хора и ако дойдат лошите да мога да реагират. Благодаря на колегите, че проявяват такова разбиране. Ние сме една държава. Това го решихме съвместно с всички страни. Не може десетки хиляди хора да минават през границата ни и ние да не вземем елементарни превантивни мерки“, посочи Борисов.
„Докато САЩ и Русия не се разберат по основни въпроси, тази бежанска вълна ще продължи да залива Европа и Европа ще страда. Трябва или да се направи така, че тези хора да си стоят по родните места, или Европа да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата“, коментира премиерът.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024