Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 200 души се издавиха в Средиземно море

[post-views]

libia izdaveniИ пак трагичен инцидент  с имигранти в Средиземно море. Най-малко 200 души загинаха, след като лодка, пълна с имигранти, потъна край бреговете на Либия. Междувременно италианската брегова охрана съобщи, че за последните 24 часа са спасени малко над 1500 души.
След поредния инцидент с потънала лодка, маршрутът на имигрантите от Либия за Европа през Средиземно море вече има ново име – „пътят на смъртта”. Либийската брегова охрана съобщи, че на борда на плавателни съд, потънал край град Зувара, е имало близо 400 души. От тях са спасени близо половината. Тези потресаващи кадри красноречиво показват съдбата на тези, които не са извадили късмет. Сириецът Айман Талал е сред спасените.
Само преди ден австрийски спасителен кораб откри телата на 51 души, предимно жени и деца, след като се отзова на сигнал на бедстваща лодка с имигранти.    
Според последния доклад агенцията по бежанците към ООН от началото на година над 300 хиляди са влезели в Европа през Средиземно море, като за цялата 2014г техния брой е бил 214 хиляди.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани