Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отличен за стрелбите!

[post-views]

boiko_vertolet_voenni_shblaПремиерът  Бойко Борисов обеща да осигури средствата за ремонта на двигателите на изтребителите МиГ-29 по време на срещата с журналисти след приключването на тактическото учение с бойни стрелби на полигона „Шабла“ на ВВС. Той посочи, че ако българският и полският министър на отбраната постигнат споразумение до края на годината средствата ще бъдат осигурени. Премиерът даде много висока оценка на учението и отбеляза и отличното участие на младите пилоти от програмата за интензивна летателна подготовка.
Министърът на отбраната Николай Ненчев определи учението като изключително и със забележителни резултати. Той поздрави командирите на Военноморските и Военновъздушните сили, и на Сухопътните  войски за добре свършената работа. 
Неговият словашки колега Мартин Глвач изказа задоволството си от успешното участие на словашкия зенитно-ракетен дивизион на стрелбите в Шабла, който стреля отлично със зенитно-ракетния комплекс С-300. 
Вчера, в деня за високопоставени гости на полигона в „Шабла“ пристигнаха и заместник-министърът на отбраната Даниела Йосифова, генералитетът на Българската армия, кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева, журналисти.
Специален брифинг за гостите и журналистите на стрелбите дадоха командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев – офицер,провеждащ учението и заместник-командирът на ВВС – бригаден генерал Анатолий Кръстев – директор на учението.
 Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат тържествено от почетен караул от трите вида въоръжени сили под командването на полковник Калин Ценов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Михаил Григоров

Най-ново

Единична публикация

Избрани