Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедия с имигранти в Австрия

[post-views]

avstria tirАвстрийските власти съобщиха, че са задържали трима души във връзка, с изоставения тир по границата с Унгария, в който бяха открити телата на 71 души. За двама от арестуваните се съобщава, че са български граждани, които най-вероятно са част от организирана група за трафик на хора.
Тирът беше открит случайно от полицейски патрул на паркинг на магистралата А4, която свързва Австрия и Унгария. Австрийските власти съобщиха, че хората са починали от задушаване. За по-голямата част от тях се предполага, че са сирийски бежанци. Сред тях има предимно мъже, но и жени, деца и новородено момиченце.
През деня унгарската полиция съобщи, че е задържала трима българи и афганистанец, за които се предполага, че имат пряка връзка с трагедията.
Отделно през деня унгарските власти съобщиха, че късно снощи автобус, със сирийски бежанци, се е преобърнал на магистралата за Будапеща. Най-малко 10 души са пострадали при инцидента.
Последните събития стават на фона на започналата във Виена среща за мигрантската криза във Виена, където германският канцлер Ангела Меркел ще проведе серия от срещи с представилите на шестте балкански страни, за подобряване съвместните усилия за справяне с проблема.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани