Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки ранени при взрив пред парламента на Украйна

[post-views]

ukraina_protestiДесетки униформени и цивилни са ранени при взрив и сблъсъци пред парламента на Украйна.  Противници на конституционната реформа атакуваха сградата на Върховната Рада, след като депутатите гласуваха на първо четене промени в Конституцията. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, цитиран от ТАСС, че има и загинали. 
Някои от ранените са в тежко състояние, съобщи началникът на полицията в Киев Олександър Терешчук. Над 3000 души с се опитали да проникнат във Върховната Рада, докато депутатите гласуваха  промените в основния закон, който дава повече автономия на източните територии, контролирани от проруските бунтовници. Противниците на реформата хвърляха димни шашки пред сградата, площадът се изпълни с гъст дим. В района на сградата на парламента е избухнала силна експлозия. При сблъсъците са ранени и трима журналисти. 
В Украйна се водят оживени дебати за проекта  за промени в Конституцията. Мнозина гледат на него като на опит да се легализира де факто контролът на проруските сепаратисти в част от промишления изток. Проектът разрешава създаването на така наречената народна милиция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани