Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Азаренка, Ерани и Халеп продължават напред

[post-views]

tenis jeni usЗа пета поредна година Виктория Азаренка достига дo третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Поставената под номер 20 в основната схема представителка на Беларус надделя в оспорван мач срещу Янина Викмайер (Белгия) – 7:5, 6:4. Двубоят продължи час и 45 минути, а бившата лидерка в световната ранглиста ще се изправи в следващата фаза на надпреварата в Ню Йорк срещу победителката от срещата между Карин Кнап и 11-ата поставена Ангелик Кербер.
Напред в Ню Йорк продължава и 16-ата в схемата Сара Ерани. Италианката имаше сериозни проблеми в края на първия сет срещу Йелена Остапенко, тъй като се оплака от световъртеж. Именно това бе и причината да загуби откриващата част на нула. Все пак опитът си каза думата. Ерани поиска медидински таймаут и в крайна сметка надви латвийската квалификантка с 0:6, 6:4, 6:3. По този начин тя си осигури среща в третия кръг срещу Саманта Стоусър.
Симона Халеп се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Съединените щати. Поставената под номер 2 в основната схема румънка победи украинската квалификантка Катерина Бондаренко с 6:3, 6:4. В следващия кръг Халеп ще се изправи срещу победителката от мача между японката Куруми Нара и представителката на домакините Шелби Роджърс.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани