Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Край на мечтите за еврофинали

[post-views]

bulgaria - norvegia 0-1

Българският национаен отбор по футбол загуби от Норвегия с 0:1 на обновения стадион „Васил Левски“ след безидейна игра и загуби почти всички шансове за класиране на Европейското първенство през следващата година. Норвегия си извоюва победата на в София с много разумна, концентрирана игра. Българите от своя страна бе лишена от фантазия и с изключение на два-три проблясъка, нямаше никакви предпоставки за успех. Футболистите излязоха доста нервни и не успяха да покажат играта, която да ги класира на най-големия футболен форум в Европа. Единственото попадение падна в 57-та минута след центриране от фаул на Сьодерлунд и безпогрешен завършек на защитника Форен от три метра разстояние.
В края на мача, изнервени от ситуацията в националния отбор, феновете започнаха да скандират за оставка на ръководството на Българския футболен съюз.
До края на квалификациите остават три мача, а целта пред националния ни отбор е третото място, което дава право на участие в баражите за финалите. Шансовете обаче са почти нулеви. Националите се намират на пет точки от Норвегия, които са трети в групата. На България предстой гостуване на лидера Италия в неделя, а след това и на втория в класирането – Хърватия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани