Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гвардейци на футболния терен

[post-views]

Футболните отбори на Националната гвардейска част и на Националната служба за охрана направиха зрелищно равенство 4:4 в приятелски мач. С три гола за гвардейците се отличи командирът им бригаден генерал Боян Ставрев.

Двубоят е по повод празника на Националната служба за охрана. Подобни срещи вече са традиция, като предишната беше на 12 юли- празника на Националната гвардейска част. Службата, в която се изисква добра физическа форма и ежедневни тренировки. Въпреки това гвардията е единственото формирование в БА, което засега няма спортен комплекс. Затова МО пусна обществена поръчка за построяване на минифутболно игрище за гвардейците.
Стойността на поъчката е 260 хиляди лева, като освен за спортно игрище, средствата ще бъдат разходвани и за ремонт на битовия корпус на Гвардейския представителен духов оркестър. Според описанието площта на заградения футболен терен – игралното поле и обслужващите сервитутни зони около него, е приблизително 30 на 53 метра. Настилката ще е от изкуствена трева, полето ще е оградено с мрежа и осветено.
Новото футболно съоражение ще бъде ползвано само от гвардейците беше категоричен генерал Ставрев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани