Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бившият шеф на Кабинета на военния министър бил агент на ДС

[post-views]

ilya_nalbantovБившият началник на Кабинета на военния министър е бил агент на Държавна сигурност, показва решение № 2-546/ 09.09.2015 г. на Комисията по досиетата. Илия Налбантов, който беше отстранен от Николай Ненчев в средата на юни, е работил за военното контраразузнаване под псевдонима „Илиев“. Той е служил като офицер в армията от 1979 г. до 1999 г. и се е пенсионирал със звание „подполковник“, пише в. „24 часа“. След като сваля униформата, заема различни експертни длъжности в Министерството на отбраната. 
Комисията по досиетта обяви името и на друг високопоставен чиновник – зам.-шефът на дирекция „Операции и подготовка“ в МО полк. Николай Караиванов. Комисията по досиетата съобщава, че за него има данни за съпричастност към службите и след падането на комунистическия режим. Под псевнонима „Майк“, той също е работил за контраразузнаването. 
Началникът на отдел от 1 юли т.г. в МО Агнян Мехмедов също е обявен за сътрудник на ДС, като към момента няма данни за снемането му от отчет при службите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани