Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Позиция на ИЦ на МО във връзка с новината за събаряне сградата на центъра

[post-views]

До Главните  редактори на информационните агенции –
БГНЕС, OFF News, Frog News, Блиц, PAN.bg и други медии

Уважаеми редакции,

С интерес прочетох публикуваният от вас материал „Столична община ще събаря ИЦ на МО на пъпа на София”. Статията отразява обективно и точно възникналата опасност от събаряне и унищожаване  на сградата на Центъра на МО на ул. „Г С. Раковски” 106.
В допълнение Ви информирам за предприетите от ръководството на ИЦ на Министерството на отбраната мерки за защита интересите на Министерството на отбраната:

– на 31 юли 2015 г., един ден след публикуване на решение № 540 на Столичен общински съвет  в Интернет,  директорът на ИЦ на МО с докладна записка № 22-32-31 информира министъра на отбраната за приетото от Столична община решение, предвиждащо отсраняване на сградата на ул. Раковски 106;

– на 28 август 2015 г. директорът на ИЦ на МО подаде жалба до Административен съд – София град, чрез  Столична община – Район Средец за обжалване на решение № 540 на Столичния общински съвет;

– на 04 септември  2015 г. директорът на ИЦ на МО  подаде жалба  до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и кмета на Столична община – район Средец – Виргиния Стоянова.

Лично Ви благодаря за добре свършената журналистическа работа и се надявам да публикувате и това писмо с което заедно ще допринесем за пълното и коректно информиране на българската общественост, относно това скандално, противоречиво и нелогично решение на Столичния общински съвет, което не отчита държавния интерес и най-вече на Министерството на отбраната.

Гр.София

11.09.2015г.                                               

С уважение,
Директор на Информационния център
на Министерството  на отбраната

Владислав Прелезов

 

Част от публикациите по темата: 

БГНЕС: Столична община ще събаря Информационния център на МО на пъпа на София

Blitz: Столичната община бута информационния център на МО

Клуб „Z“: Столична община ще бута „Покойника“

24 часа: Столична община бута информационния център на военното министерство

Най-ново

Виж още

Избрани