Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

andrei_rangelovДойде време опасно. В Европа, която няма собствена армия, нахлу асиметрична заплаха – многохилядни мигрантски потоци. 
Край България също се струпват неидентифицирани лица. От две-три години всеки ден подобни хора пробват да влизат у нас. Сред тях истинските бежанци, спасяващи се от война, са малко и България ги приема и закриля по международно установените процедури. 
Останалите са мигранти, които нямат документи и не търсят законния път през ГКПП-тата. Както виждаме из Европа, те не се церемонят да хвърлят камъни срещу граничари и полиция, да вадят ножове, да бутат и режат оградата, за да нахлуят на чуждата територия. Това е агресия, инвазия срещу суверенна държава.
Затова идва време за първата мисия на армията ни – териториалната отбрана. След Варшавския договор военните ни доктрини са напълно отбранителни и се простират само над нашата територия. 
И никой от съседите ни, с повечето от които сме и съюзници в НАТО, не бива да се бои от военната ни активност край границата. Нещо повече – по линия на Алианса и ЕС именно Българската армия отговаря за отбраната на българската територия.
Така че, имаме право да си пазим земята с оръжие в ръка. Както го правят унгарците.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани