Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реформата в съдебната власт отново изостри отношенията в управляващото мнозинство

[post-views]

Промените в Конституцията за реформата на съдебната власт отново станаха повод за искри в управляващото мнозинство. Лидерът на ДСБ Радан Кънев отново отправи ултиматум. По думите му, ако между първо и второ четене на измененията бъдат преформулирани квотите във Висшия съдебен съвет Реформаторите напускат управляващата коалиция.

Повод за гнева на Кънев стана изказване на председателя на правната комисия в НС и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов. Той обясни, че когато промените в конституцията бъдат приети на първо четене в пленарната зала и Висшият съвет се радели на прокурорска и съдебна колегия, квотите за назначаването в двете камари може да се променят преди второто, окончателно гласуване. Радан Кънев реагира остро именно на това изказване. 
В отговор на партньорската заплаха председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че поставянето на ултиматуми е недопустимо.
Час след острите реплики Цветанов и Кънев проведоха среща за изясняване на позициите. Пред журналистите те демонсткрираха добри отношения и декларираха, че двете партии нямат различия помежду си по отношение на разпределението на квотите във ВСС.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани