Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Унгария затвори още една граница

[post-views]

ungariq_ograda_znameУнгарският премиер Виктор Орбан обяви, че затваря и границата с Хърватия, в нов опит да ограничи потока от имигранти и бежанци към страната. Будапеща взе решението часове, след като Забреб затвори седем от осемте си гранични пункта със Сърбия и обяви, че плановете си да върне на Унгария част от мигрантите.
Унгарският премиер Виктор Орбан посочи, че е започнало изграждането на нова телена ограда по границата с Хърватия, след като вече издигна една на границата със Сърбия. 41 километровото съоръжение ще е готово до няколко дни.
Поредната ограда „украсена” с бодлива тел със сигурност ще доведе до задълбочаване на кризата с бежанците и имигрантите, които растат с всеки изминал ден, а възможността им да стигнат до крайната си цел – страните в Северна Европа намалява.
Оптимизмът на Хърватия, че ще може да се справи с наплива от хора се изчерпа, след като за по-малко от два дни близо 11 хиляди души влязоха в страната.
От там те се надяват да стигнат до Словения, която като част от шенгенското пространство им отваря вратите за Германия и Австрия.
През деня ЕП одобри мерките на ЕК за квотното разпределение на близо 120-те хиляди бежанци в страните от 28 членна общност. Без консенсус обаче между отделни национални лидери мярката не може да влезе в сила, а дали ще има такъв ще стане ясно на извънредната им среща на Върха другата седмица.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани