Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Афганистанската армия си връща Кундуз

[post-views]

afghan-armiqАфганистанската армия обяви, че е успяла да си върне ключови области в град Кундуз, превзет от талибаните в началото на седмицата. Операцията по елиминирането на последните гнезда на бунтовниците продължава, посочват военните.
Информациите за ситуацията в град Кундуз е противоречива. Докато правителството съобщава, че  започналата преди два дни операция върви по план, бунтовниците твърдят обратното.
Все пак успехите на местните сили за сигурност, които са подпомагани от въздуха от американската армия и съветвани от офицери на специалните сили на НАТО, е добра новина за президента Ашраф Гани.
Той беше подложен на сериозна критика, защото допуснал талибаните да превземат град Кундуз, което се смята за най-значимата им победа от 14 години.
Афганистанското командване съобщава, че е въпрос на време да отблъсне напълно талибаните, които са се окопали в околностите на града.
Военните твърдят, че бунтовниците са понесли тежки загуби, като според техните данни са убити над 200 бойци на движението.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани