Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност: Има организирана акция срещу военния министър и правителството

[post-views]

atanas_atanasovТекстът в закона, че директор на Служба „Военна информация“ може да бъде само военнослужещ с висше военно звание, а не цивилен, е абсолютно ретрограден и аз се учудвам, че колеги депутати подкрепиха предложение не на кой да е, а на Таско Ерменков, който е обявен като служител на Военното разузнаване на комунистическа България. Основната задача на тази служба е освен събирането и анализа на  информация и оценката на рисковете и заплахите за отбраната на страната. Тази дейност би могла да бъде извършвана не само от човек с военно образование, напротив, има много квалифицирани експерти в областта на сигурността, които никога не са служили в армията, но имат качествата да оценяват събраната информация. Текстът, който беше приет, стеснява кръга до няколко генерали.
Според мен всички те са завършили Военнощабната академия на Съветския съюз. Може би това беше целта –  възпитаник на съветските военни заведения да оглави българското военно разузнаване. Нямам представа за кого се прави този текст. 
БСП на много висок глас в залата поискаха оставката на военния министър с аргументи, които аз не разбрах. Явно става въпрос за акция не само срещу министъра, но изобщо срещу правителството, която е организирана. Според мен, това има връзка с операцията, която Русия предприе в Близкия Изток. 
След като Русия реши да нанася удари, най-вероятно е заповядано на агентурата й в близката чужбина да действа за спечелване на поддръжници.
Ще предприемем действия, за да си изясним ситуацията и би следвало да се даде някакъв политически отпор на тази информационна война, която се води в България. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани