Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първа съвместна тренировка с полски пилоти

[post-views]

Ресурсът на самолетите, на които летят нашите пилоти в момента е удължен от нашия инжинерно-технически състав, с нашите подписи. Това каза пред журналисти в 3-та авиобаза “Граф Игнатиево” командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев. До средата на следващата година е критичният срок за възстановяване на ресурса на самолетите, с които се изпълнява бойното дежурство, след това ще останат само 2 изтребителя годни да изпълняват задачата, уточни генералът.
Според стандартите на НАТО 16 изтребителя са нужни на една държава за да изпълнява Еър Полисинг.

Генерал-майор Румен Радев  не е виждал споразумението с полската страна за ремонта на изтребителната ни авиация, а също така няма информация такова да е било подписвано, но подкрепя всяко усилие ъ в тази посока. Това коментира командирът на ВВС пред време на медийния ден на двустранната летателна подготовка с части от полските ВВС.
Генералът призна, че няма друга страна, която да изпълнява еърполисинг само с 4 изтребителя.
Председателят на комисията по отбрана Михо Михов коментира, че все още няма отговор дали ще подкрепи проектозакона с който да бъде разрешено на съюзнически сили да пазят въздушния ни суверенитет. Но призна, че проблем с броя на самолетите има.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани