Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Георге Иванов е на посещение в България

[post-views]

Президентът на Македония Георге Иванов заяви, че гръцкото блокиране на членство на страната му в НАТО е нарушение на международното законодателство. Той и президентът на  Атлантическия клуб в България Соломон Паси откриха съвместна дискусия в сградата на Европейската комисия в София.

По време на дискусията стана ясно, че Македония си е направила няколко извода от отказа да бъде приета в НАТО. Първият е, че НАТО е заложник на отделни интереси на своите страни членки вместо на евроатлантическото бъдеще. Вторият – че Македония е поставила като кандидат-член на НАТО рекорд на Гинес.
Според Иванов липсва уважение към собствените правила и принципи от страна на НАТО. Той бе категоричен обаче, че е време да се отвори нова глава в отношенията между Македония и България, които да са свободни от бремето на Студената война. В духа на приятелството и добросъседството Соломон Паси направи символичен подарък на Иванов, който днес празнува сребърна сватба.
Утре македонският президент ще бъде приет от българския си колега Росен Плевнелиев. В рамките на визитата му е включено и участие в срещата на високо рaвнище „Нови визии за партньорство и съседство в Европа”, която ще се проведе в София.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Радослав Везирев

Най-ново

Единична публикация

Избрани