Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Полша ще модернизират българските МиГ-ове с натовски платки

[post-views]

Как изглеждат полските военни заводи, в които ще се модернизират двигателите на българските изтребители. Вижте в репоттажа на специалните пратеници на ВТК Владислав Прелезов и Николай Николов.

В завода в Бидгошч се извършва целият процес по модернизация на самолетите МиГ-29. Заводът е един от двата, които поддържат и модернизират 32-та полски военни самолети. Гаранцията, която поляците дават за качеството на своята работа е, че всичките техни изтребители са във въздуха и участват в охраната на въздушното пространство.
Полските заводи ще модернизират българските двигатели с резервни части, изработени изцяло в Полша. Те нямат нужда от руско позволение за каквито и да било дейности.
Правителството даде по-рано този месец мандат на министъра на отбраната за подписване на междуправителствено споразумение с Полша за ремонт на българските самолети МиГ-29. Предложеното споразумение има за цел да осигури летателната годност на военните самолети, като предвижда договорености за ремонт на 6 двигателя, както и временно ползване на 2 полски двигателя за период от 2 години.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Николай Чадаров

Най-ново

Виж още

Избрани