Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

boriana_radevaЗа първи път видях Централния софийски затвор в началото на тази година. Признавам, не бях идвала в тази част на града. Отвън сградата много ми хареса. Вървях по булеварда отпред и снимах с телефона си като турист. И тогава у мен се зароди една крамолна идея – да изгоним затворниците оттам.
А сега по-сериозно – през годините различни правозащитни организации са критикували страната ни за условията, в които живеят затворниците. Ако е вярно, може би е назрял моментът за тях да бъде построена модерна сграда извън града. Така хем няма да има в какво да ни обвиняват, хем хората, излежаващи присъди, ще имат добри условия на обитаване, хем модерният затвор вероятно ще предпазва по-добре от евентуални бягства. 
А старата сграда вероятно е паметник на културата. Някога тя е била в покрайнините на София, но сега е почти в центъра. Ето защо предлагам красивата постройка да стане  например музей. В края на краищата НИМ е чак в Бояна. Тук ще е по-близо до желаещите да се насладят на богатото ни културно наследство. И до метрото не е далеч. Може да се помисли и за други варианти – например затворът със своя мрачен чар да стане увеселителен център… Помислете – има варианти. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани