Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отлични оценки за батальон от 61-ва бригада

[post-views]

Voenni 61 brigadaПодполковник Христо Георгиев
В района на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово бяха извършени проверка и оценка на бойните способности на 1-ви механизиран батальон по CREVAL. Тя се проведе по документи и включваше проверка на плановете, стандартните оперативни процедури  и стандартните оперативни инструкции на батальона, окомплектоването на военнослужещите, съхранението и наличността на дълготрайните активи и материалните средства, подготовката и способностите на батальона, изпълнението на изискванията към силите на НАТО по CREVAL. 
Целта бе да се видят и оценят бойните способности на батальона, като декларирано формирование за силите на НАТО.
Комисията от оценители от Командването на Сухопътните войски бе под ръководството на полковник Пламен Йорданов – началник-сектор „Подготовка и сертифициране на декларираните формирования“ в отдел „Бойна подготовка на войските“.  
В мониторинговия тим от Сухопътното командване на НАТО (LCC) в град Измир бяха включени подполковниците Марек Марчиняк и Атанас Лефтеров. По всички критерии батальонът получи отлични оценки. На базата на тях комисията постави оценка „Боеготов“ на 1-ви механизиран батальон.                                                              

Най-ново

Виж още

Избрани