Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Парадът на талантите започва във Велико Търново

[post-views]

logo_parad_talantiПървото събитие от фестивала „Парад на талантите“ започва днес от 15 ч. в залата на община Велико Търново, която ни е предоставена безвъзмездно. Заявки за участие са подали над 70 участника: състави от Военния клуб – вокално студио „Ромина“, фолклорен ансамбъл „Търновче“. От Младежкия дом – „Вирджиния“ балет с участници от 5 до 20 години за 8 изпълнения и др. формации от града. Сред кандидатите са и женското дружество „Болярка“, Съюзът на сержантите от резерва и запаса  – с вокалната група „Армейски звуци“, която ще има солови, дует и общи изпълнения. Очакваме фолклорния ансамбъл „Българче“, деца на наши колеги военнослужещи, които изпълняват народни песни на гъдулка. 
В журито са поканени Нелина Църова, директор на дирекция „Култура“ в община Велико Търново, София Машева от Военния клуб, която отговаря за военните клубове в район „Север“. Сдружението на жените военнослужещи е представено от майор о. р. Лалка Божичкова и сержант Ваня Михайлова. Сред оценяващите са една от водещите журналисти и културоведи в града Румяна Начева, заедно с хореографката – Бонка Бонева. 
Аз като член на УС на Съюза на жените военнослужещи,съм организатор и водеща на церемонията при откриването на регионалния концерт. Ще разкажем идеите на проекта от Националната програма „Родолюбие“. Всеки от участниците ще бъде представен с кратка визитка – кои са те и какви са достиженията им. Концертът ще продължи около 2 часа, а журито ще прецени кои състави и групи могат да представляват Велико Търново на финала на Националния фестивал за армейското творчество, през декември в София.
Хората се отзоваха с удоволствие и ентусиазъм. Но понеже късно излязоха рекламните материали и нямахме възможност за по голяма разгласа, действахме чрез приятели, познати и съмишленици в община Велико Търново. Те ни подпомогнаха пълноценно. Проектът беше представен в телевизията на града видео САТ, а общинското радио пуснаха рекламен блок за фестивала, чрез който да поканят гражданите. Макар и кратко, времето за организация беше използвано ефективно – всички се отзоваха бързо и радушно.

Подполковник доц. д-р Невена Атанасова-Кръстева от НВУ

Най-ново

Единична публикация

Избрани