Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Торпилирахме Европа!

[post-views]


Волейболистите от националния отбор на България постигнаха феноменален успех и се класираха за vole_bg_timполуфиналите на европейското първенство за мъже в София. Всъщност националите правят едно от най-добрите си участия на континентален форум. Досега нашите са били втори през далечната 1951 година и имат четири трети места, последното от които през 2009 година в Турция. България е с бронз и при предишното си домакинство във Варна през 1981 година.
Пред винаги пълните трибуни на зала „Арена Армеец“ и с много кадрови проблеми „лъвовете“ спечелиха и четирите си срещи. В предварителната група по-завързани бяха мачовете с Чехия и Холандия, завършили с по 3:2. Ще останат скандалите в мача с „лалетата“, когато при контузията на Салпаров се стигна до грозна разправия, в която незнайно защо дори се включи треньорът на Германия Хайнен. Всъщност наставникът на немците предизвика полемика с поведението и решенията си. Заради тънки сметки специалистът накара отборът си да падне от Холандия, но възмездието дойде, когато на четвъртфиналите Германия отново се сблъска с България, след като на старта нашите започнаха със звучното 3:0.
Възпитаниците на Пламен Константинов победиха категорично Германия с 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) и в 1/4-финална среща. Всички в отбора посветиха победата на Николай Пенчев, който същия ден бе загубил втория си баща. Независимо от трагедията Пенчев бе на изключителна висота. Над всички обаче отново бе 38-годишния капитан Владо Николов. Шефът на ВК „Левски“ с майсторството си просто дава разлика в отбора. Но похвала заслужават и всички останали от тима. За първи път от години пък Тодор Алексиев е почти безгрешен. 
На полуфинал България ще срещне в събота победителите от Световната лига през 2015 година – Франция, които се наложиха над Сърбия с 3:1 (25:22, 25:23, 14:25, 25:20) в другата 1/4-финална среща.
В другия полуфинал ще се срещнат Италия и Словения.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found