Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Четирима от славния тим почетоха юбилея

[post-views]

levЧетирима от славния тим на „Левски“, който преди половин век стартира участието на „сините“ в евротурнирите взеха участие в юбилейния мач, който се игра на стадион „Васил Левски“ миналата събота. Александър Костов, Сашо Манолов, Георги Георгиев – Дълга Мара, и Иван Вуцов са останали от онзи славен тим и се радваха на специално внимание от страната клуб и фенове. 
„Няма как да забравя онези мачове. Може би бяхме пренавити при гостуването. Загубихме с 1:2, но на реванша се развихрихме и победихме с 6:0. Едно славно начало за „Левски“ в турнирите. Малцина знаят обаче, че имахме една контрола преди тези мачове с „Юргорден“ и пак спечелихме с разлика, а аз дори вкарах гол“, си спомни Сашо Костов. 
Иначе в приятна контрола „Левски“ и шведският „Юргорден“ завършиха 2:2. Скандинавците повеждаха на два пъти в резултата чрез Уолкър (8) и Стенман (83), но българският тим изравни чрез Атанас Курдов (48) и Илия Димитров (89). При непрестанен дъжд на „Васил Левски“ дойдоха над 11 000 зрители, които пяха и се забавляваха на своя празник. Запалянковците създадоха невероятна атмосфера, достойна за славната история на клуба, което впечатли футболистите на шестия в шведското първенство, признали след мача, че дори леко са се уплашили от бурната подкрепа и факлеадатата. За първи път у нас бе пусната голяма хореография от козирката на Сектор „А“ на Националния стадион. Феновете изобразиха на дълго над 60 метра платно първия тим на клуба, участвал в евротурнирите на 10 октомври 1965 година срещу днешния си съперник.
Сектор „Б“ бе изцяло в синьо с плакати на 14-те най-славни победи в Европа през този половин век.                                       (БА)          

Най-ново

Единична публикация

Избрани