Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Антикорупционният закон се връща след изборите

[post-views]

Вицепремиерът Меглена Кунева след изборите ще внесе отново за обсъждане в Министерския съвет и Народното събрание предложението си за създаване на Бюро за борба с корупцията.
Кунева не скри разочарованието си, че проектът беше отхвърлен от депутатите, по време на дискусия за практиките на ОЛАФ срещу корупцията с участието на генералния директор на бюрото Джовани Кеслер.
Припомняме, че депутатите бламираха проекта на Кунева на първо четене.

Най-спорните моменти в предложения от Меглена Кунева проект бяха за анонимните сигнали и кой да предлага председателя на Бюрото. Вицепремиерът обеща допълнителни гаранции по отношение на анонимките и увери, че целта е Бюрото за борба с корупцията да е независимо.
Само през реалното засичане на данни може да се види дали управляващите работят в полза на обществото или за лично облагодетелстване, категорична бе Кунева. Хората са обезверени от българската политика според нея и те искат да видят желание за борба с корупцията.
Шефът на ОЛАФ Джовани Кеслер заяви, че проблемите с корупцията са част от демокрацията и ги имат и други държави в ЕС, както и в европейските институции.

Най-ново

Единична публикация

Избрани