Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Футболни фенове в атака

[post-views]

fenove_cskaМаскирани футболни фенове са изпочупили автобус по линия 94 на градския транспорт в София снощи. Злополуката е станала малко след 23 часа на спирка „Гара Пионер“. Превозното средство е пътувало в посока Студентски град, а в него е имало около тридесет пътуващи. Шофьорът на автобуса е отказал да продължи и веднага е подал сигнал към полицията. Счупени са няколко прозореца, а сред пътниците има трима леко пострадали. Хората са били прегледани на място и пуснати за домашно лечение.
Инцидентът се е разиграла в рамките на около 30 секунди, а в него са участвали около 15 футболни ултраси. Предполага се, че нападателите са били фенове на ЦСКА, които по-рано в неделя организираха протест пред Парламента заради критичното финансово състояние на клуба. По време на атаката срещу автобуса пък в него са пътували няколко привърженици на Левски, който преди това завърши 1:1 с отбора на Лудогорец в София. Случаят се разследва.
Припомняме, вчера привърженици на ЦСКА излязоха на протестно шествие в центъра на София. Около 5000 фенове тръгнаха от стадион Българска армия и стигнаха до Парламента, където издигнаха редица транспаранти в подкрепа на „армейския“ спорт. Въпреки че бяха използвани няколко пиротехнически средства, протестът мина без ексцесии и след 45 минути привържениците на ЦСКА се отправиха към Орлов мост. Феновете бяха съпровождани от многобройна полиция и макар да премина мирно в началото си, отделни малки групи създадоха напрежение по кварталите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани