Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Състезание по стрелба и управление на огъня на артилерията се състоя на ГУЦ „Тюлбето“ в Казанлък, съобщиха от Сухопътните войски. В надпреварата участваха офицери-артилеристи от СВ на нива командири на батареи и командири на взводове.

По време на проявата беше проверена цялостната подготовка на офицерите, която започна с теоретичен изпит и завърши с изпълнение на задачи от курса за стрелба и управление на огъня на артилерията. В състезанието участваха капитан Иван Радев и старши лейтенант Димо Димитров от 61-ва мбр, капитан Пепо Шабанов и капитан Ангел Ангелов от 2-ра мбр, капитан Румен Костадинов и капитан Васил Асенов от 4-и артилерийски полк.

Председател на изпитната комисия от СВ беше полковник Руси Русев от отдел „Бойна подготовка на войските“ и членове – подполковник Петър Кръстанов и подполковник Васил Варсанов от Командването на СВ.
На състезанието присъстваха и полковник Лъчезар Мишев – командир на 4-и артилерийски полк, подполковник Тодор Некезов – заместник-командир на полка и майор Владимир Владимиров от 2-ра мбр.

В класирането при командирите на батареи 1-во място зае капитан Пепо Шабанов от 2-ра мбр, второто и третото място си поделиха капитан Иван Радев от 61-ва мбр и капитан Румен Костадинов от 4-и ап. При командирите на взводове първенец е капитан Васил Асенов от 4-и ап, втори – капитан Ангел Ангелов от 2-ра мбр, а  трето място зае старши лейтенант Димо Димитров от 61-ва мбр.

Председателят на комисията връчи на участниците в състезанието предметни награди и грамоти от името на командира на Сухопътните войски генерал–майор Андрей Боцев. Конкурсът е финален етап от подготовката на артилерията през годината. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани