Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Договорът е подписан!

[post-views]

nenchev_polsha_ministarСпоразумение между правителствата на Полша и България за осигуряване на логистична подкрепа на самолети МиГ-29 е геостратегически избор на България. В това бяха единодушни министрите на отбраната на двете страни Николай Ненчев и Томаш Шимоняк, които подписаха вчера договорът във Варшава (пълният текст – на стр. 4). 
„Ние получихме всичко, което поискахме от Полша“, заяви министър Ненчев. Той подчерта, че днес слагаме началото на още по-добро сътрудничество между двете държави в тази сфера, включително и в общи образователни програми, учения и тренировки. 
„Високо оценяваме смелото решение и смелия подход на министър Николай Ненчев, смелото решение на правителствата, което е много важно“ – каза Томаш Шемоняк, министър на националната отбрана на Полша и вицепремиер. Той увери, че  полската страна ще положи всички усилия този договор да бъде изпълнен коректно, навреме и качествено. В първия ден от двудневната си  визита българската делегация посети военен завод WZL-4 и се запозна с процеса на възстановяване на летателната годност на двигател за МиГ-29, който в най-скоро време ще бъде докаран в България.

Най-ново

Виж още

Избрани