Информационен център на Министерство на oтбраната

Курсанти на стаж в Сливен

Курсанти от НВУ „Васил Левски“ бяха на  двуседмичен  войскови стаж в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен. Петимата курсант-старшини Владимир Статев, Калоян Ангелов, Николай Соколов, Николай Гарев и Цветан Бисеров по време на войсковия стаж бяха командири на взводове, участваха в ротно тактическо учение на полигон „Ново село“ и в стрелби на огневи комплекс „Батмиш“ с въоръжението на танк Т-72.

KursantiТе са доволни от наученото, благодарни за доброто колегиално отношение на ръководството на ЦПС и на преките си ръководители от Центъра за подготовка на механик водачи на бойни бронирани машини – командира подполковник Пламен Белчев и  капитаните Димитров, Георгиев, Ковачев, Чонков.

Ето какво споделиха курсант-старшините.

Статев: „Придобихме реален поглед за войсковия живот, имахме възможност да работим с командири с дългогодишен опит”. Ангелов: „Успяхме да усетим обстановката във формированието, спецификата на йерархичността, взаимоотношенията между самите хора“. Соколов: „Войсковият стаж ми помогна да приложа своите теоретични знания и умения на практика“. Бисеров: „Изключително впечатлен съм от добрите взаимоотношенията във формированието, които са в стила на препоръчваните от Борис Дрангов“.

Валерия Тодорова

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top