Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Предвижда се Ден на отбраната, подготвят се занятията с учениците от 9-и и 10-и клас

[post-views]

Във Военния клуб в Пловдив бе проведен методически семинар с военнослужещи и цивилни служители, които ще водят задължителната подготовка на учениците от 9-и 10-и клас в средните училища за учебната 2015/2016 г. Целта бе да се обсъдят резултатите от досегашната подготовка за задълженията на гражданите по отбраната на страната, да се дадат методически указания и да се извърши  инструктаж за начина на изнасяне на уроците и презентациите.

Seminar voennoslujeshti
В семинара участваха военнослужещи и цивилни служители, които ще водят задължителната подготовка на учениците.
Ние се стремим да променим формите на обучение, заяви ръководителят на семинара полковник Иван Георгиев от дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Министерството на отбраната. Едно от намеренията е съвместно  с регионалните инспекторати по образованието и ръководствата на училища, чрез структурите на Централното военно окръжие, подготовката да бъде организирана в един ден, който примерно да се нарече Ден на отбраната. 

В семинара участваха още доцент д-р Красимир Добрев от Военна академия „Георги Ст. Раковски“, полковник д-р Димитър Мешков – началник на отдел „Столичен“ в Централното военно окръжие, полковник Стефан Карагегов – началник  на Военно окръжие – Пловдив, и подполковник Станимир Тодоров от дирекция „Управление на човешките ресурси“. Състояха се дискусии, свързани с нормативните документи, на чиято основа се провежда задължителната подготовка, както и по предстоящите промени при обучението на учениците. Такива семинари имаше също в София и Стара Загора.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани