Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Промени сред генералитета: Бригаден генерал Пламен Атанасов е предложен за заместник-началник на отбраната

[post-views]

Правителството реши да предложи на президента да издаде укази за промени сред генералитета. Рокадите са свързани с необходимостта от попълване на свободни от месеци или освобождаващи се длъжности във висшето командване на Въоръжените сили.

Brigaden general Plamen Atanasov
Бригаден генерал Пламен Атанасов
Правителството предлага на президента на България да издаде указ за освобождаване на бригаден генерал Пламен Атанасов като началник на Щаба на Сухопътните войски, за назначаването му за заместник-началник на отбраната и удостояването му със звание „генерал-майор“. Правителството предлага и други промени сред висшите длъжности в Българската армия:

– бригаден генерал Михаил Попов да бъде освободен като командир на 68-а бригада „Специални сили“ и да бъде назначен за заместник-командир на Сухопътните войски;
– капитан първи ранг Коста Андреев да бъде назначен за заместник-командир на ВМС и удостоен със звание „комодор“;

– полковник Груди Ангелов да бъде назначен за командир на 61-ва механизирана бригада и да бъде удостоен със звание „бригаден генерал;

– полковник Явор Матеев да бъде назначен за командир на 68-а бригада „Специални сили“ и да бъде удостоен със звание „бригаден генерал“.

Министерският съвет предлага също генерал-майор Марин Начев да бъде освободен като национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, считано от 1 декември т. г. поради изтичане на мандата му. Предлага се постът да бъде зает от настоящия директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната комодор Кирил Михайлов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани