Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Републиканските кандидати спориха по икономически въпроси

[post-views]

РЕПУБЛИКАНСКИ КАНДИДАТИДесетимата най-влиятелни претенденти, които се борят да бъдат излъчени за кандидат-президент от Републиканската партия на САЩ, проведоха третия си предизборен дебат, в рамките на който противопоставиха позициите си по икономическата политика, а на моменти сблъсъкът беше и личен, коментира „Гласът на Америка“. Това са Бен Карсън, предприемачът милиардер Доналд Тръмп, бившият изпълнителен директор на „Хюлет Пакард“ Карли Фиорина, бившият губернатор на Флорида Джеб Буш, сенаторът от Тексас Тед Круз, сенаторите Ранд Пол и Марко Рубио, губернаторът на щата Ню Джърси Крис Кристи, бившият губернатор на Арканзас Майк Хакаби и губернаторът на Охайо Джон Кейси. 

Дебатът беше енергичен от самото начало, когато губернаторът на Охайо Джон Касич нападна непрофесионалистите Доналд Тръмп и Бен Карсън за това, че дават „нереалистични“ предложения. „Хора, трябва да се събудим. Не може да изберем някого, който не знае как се върши тази работа. Трябва да изберете човек с опит, някого, който има методи и дисциплина“, посочи той.

От своя страна, губернаторът на Флорида Джеб Буш влезе в сблъсък със сенатора от Флорида Марко Рубио за това, че няма достатъчна подкрепа в Сената.
Все пак, на моменти кандидатите обсъждаха и данъчните си планове, държавните пенсионни програми, създаването на работни места и големината на правителството.

Най-ново

Единична публикация

Избрани