Информационен център на Министерство на oтбраната

Министър Ненчев търси подкрепа в НС

nenchev_parlamentКлаузите за орязването на компенсациите на военнослужещите не са били включени в бюджета за отбрана, гласуван в министерския съвет. Това заяви министър Николай Ненчев след блиц-контрола в парламентарната Комисия по отбрана. Разговорът с депутатите е засегнал ситуацията, създала се във връзка с Бюджет 2016. Ратификацията на споразумението с Полша за ремонт на двигателите на МиГ-29 е получил пълна подкрепа. На въпрос, дали ще приеме оставката на Йордан Бакалов след отхвърляне на президентското вето върху Закона за Военното разузнаване министърът заяви, че законът поставя рамките за поста шеф на служба „Военна информация”. Отхвърлянето на ветото е изненадало министър Ненчев, защото според него, г-н Бакалов си е вършел съвестно работата. И защото е получил положителни оценки от партньорски структури извън страната. 
На въпрос, дали е бил запознат с предложените промени в бюджета, Ненчев отговори, че те не са били съгласувани и това е известно вече на всички. „Аз съм пряко ангажиран с проблемите на военнослужещите и ще продължа да отстоявам всяка теза, свързана с тяхното благосъстояние“. 
Днес започват консултациите на министър Ненчев с политическите сили в Народното събрание, от които ще търси подкрепа, както по проблемите с бюджета и 20-те заплати, които вълнуват личния състав, така и за приемането на програмата за развитие на отбранителните способности. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top