Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Коалицията на Меркел с общ план за мигрантската криза

[post-views]

merkel_otbranaГермания представи новите си планове за справяне с мигрантския поток в страната. Част от мерките предвиждат ускоряване на процеса при кандидатстване за политическо убежище, както и създаването на специални центрове за хора, които имат малък шанс да получат статут на бежанци.
С новите планове на Германия дойде и края на търканията между коалиционните партньори в правителството на канцлера Ангела Меркел около мигрантиската криза в страната. По данни на германските власти до края на годината се очаква да пристигнат близо 800 хиляди души.
Според плановете на федералното правителство ще се отворят общо пет специализирани центъра, в които ще се настаняват хора, които идват от държави, в които няма конфликти, такива, които са получи отказ за влизане в Германия и хора, които отказват да сътрудничат. Федералното правителство обяви, че ускорява и процеса на депортиране на хора, които са получили отказ за статут на бежанци.
Твърдата подкрепа на Меркел за идеята Германия да остави границите си отворени доведе до сериозни търкания както с коалиционните й партньори. Отделно все повече германци настояват за по-твърд отговор на мигрантската криза.
Според ЕК обаче кризата с бежанците и имигрантите от Блзикия Изток и Северна Африка е едва в началото. Брюксел прогнозира, че до края на 2017 в Европа ще пристигнат до 3 милиона бежанци и имигранти.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани