Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прощаване с бойния строй

[post-views]

подполковник Христо АндреевПрез тази седмица бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада напусна досегашният заместник-командир на формированието полковник Христо Андреев. Поради навършването на пределна възраст за звание и длъжност той бе зачислен в запаса със заповед на министъра на отбраната. 

Полковник Андреев е завършил ВВОУ „Васил Левски“ със специалност „Мотострелкови войски“ през 1982 г. и ВА „Георги Ст. Раковски“ през 1995 г. Заемал е длъжности от командир на взвод до заместник-командир на бригада. Владее френски и английски език.  През последната година бе на мисия в Грузия. По време на службата си е получавал множество награди.

На кратка церемония полковник Христо Андреев се раздели с бойното знаме на формированието и военнослужещите и цивилните служители. Той получи благодарствен адрес и плакет  на бригадата, а за неговия офицерски път говори заместник-командирът по логистичното осигуряване полковник Костадин Добрев. Убеден съм, каза той, че в този строй няма човек който да не го познава, да не се е срещал с него и да не е запознат с неговите качества. И му пожела успешна реализация в по-нататъшните му начинания.

На 28 септември 1982 г. за пръв път прекрачих този праг, тогава тук беше 11-а танкова бригада. През годините имаше много тежки и много хубави моменти, но това неминуемо съпътства съдбата на всеки един военнослужещ. Всяко начало си има и край. Направил съм си пълна равносметка на моята служба, а за тези, с които съм работил, мога да кажа, че са отговорни хора, заяви развълнуван полковник Христо Андреев.  

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани