Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Решения на извънредния Съвет по отбрана

[post-views]

voenni_uchenieНа извънредния Съвет по отбрана в сряда, свикан от министър Николай Ненчев, ръководството на Министерство на отбраната, Щаба по отбраната, Съвместното командване на силите и командирите на видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни сили и Военноморски сили, приеха следното становището, съобщиха от МО:
Постигнатият напредък днес ни дава добра база да запазим стабилността и перспективата във военната професия. Утре министърът на отбраната започва консултации с всички парламентарно представени политически сили за подкрепа на изразеното становище. Министър Ненчев, заедно с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, ще запознаят и Комисията по отбрана в Народното събрание със становище-оценка за негативните последици от предложените изменения.
Политическото и военното ръководство ще направят всичко възможно да отстояват интересите и да обезпечат работата и ежедневието на всички, заети в сектор „Отбрана“, както и да доведат до стабилност и предвидимост в тяхната служба. Членовете на Съвета по отбрана, представляващи висшия команден състав на Въоръжените сили, призовават военнослужещите и работещите в сектора да останат гарант за националната сигурност и стабилност на държавността в днешната силно влошена международна обстановка. Апелираха и да не предприемат прибързани действия, които биха довели до обществено напрежение и уронване престижа на армията.

Най-ново

Виж още

Избрани