Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Румънците искат рестартиране на политическа система

[post-views]

rumania_traur_pojarПоредна нощ на масови протести в Румъния. Десетки хиляди румънци отново излязоха по улиците на големите градове, независимо от промените в правителство. Основното желание на хората е пълна промяна на корумпираната политическа система в страната.
В основата на протеста са младите хора в Румъния. Изморено от ширещата се корупция бъдещето на страната иска пълна промяна.
Опозиционните партии настояват за предсрочни парламентарни избори, но предизвикването им ще забави приемането на бюджета, контрират от управляващото мнозинство.
Временният премиер на Румъния Сорин Къмпяну призова протестиращите да подготвят списък с исканията си и своите представители, които да участват на разговорите между президента и останалите политически партии.
Румънският президент Клаус Йоханис изрази надежда, че страните могат да постигнат някакъв консенсус и да сформират ново правителство.
Следващите избори в Румъния са чак в края на 2016г, но ако политическият елит не успее да успокои страстите, има голяма вероятност в северната ни съседска да се проведат първите предсрочни избори от демократичните промени насам.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани