Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия прекрати всички полети за Египет

[post-views]

rusiq_samoletРуският президент Владимир Путин обяви, че всички полети за и от Египет ще бъдат временно прекратени, по препоръка на началника на руското федералното бюро за сигурност Александър Бортников. Пред комисията за борба с тероризма Бортников заяви, че мярката е задължителна, докато не бъде установена точната причина за катастрофата с руския лайнер.
Великобритания вече забрани всички полети от и за египетския курорт Шарл Ел Шейх, от опасения, че разбилият се руски самолет е бил свален от бомба на борда. САЩ също имат подобни притеснения.
Припомняме, че при трагедията с руския лайнер загинаха 224 души, предимно руснаци.
Малко след катастрофата в Египет,  местна ислямистка организация, симпатизираща на ИДИЛ, пое отговорност за атаката.
Няколко часа преди препоръката на руската федерална служба за сигурност, руският президент Владимир Путин и египетския му колега Абдел Фатах ал Сиси, определиха твърденията за терористичен акт като прибързани.
В същото време забраната на Великобритания  причини неудобство на хиляди британски туристи. По данни на Би Би Си над 19 хиляди души са блокирани на летището в Шарм Ел Шейх.  
Организираните от Лондон полети за извозването на хората от Египет бяха забавени, след решението на местните власти да ограничат броят на самолетите, които могат да кацат извънредно на летището в известния курорт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани