Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Три милиона бежанци в Европа през 2016 г.

[post-views]

EUROPE-MIGRANTS/Европейският съюз прогнозира, че още 3 млн. мигранти могат да пристигнат в Общността до края на следващата година, съобщи АП.

Повече от 700 хил. души пристигнаха в Европа досега през тази година, търсейки убежище или работа, с което поставиха на върховно изпитание граничните власти и приемните центрове в няколко европейски държави. От Европейската комисия (ЕК) заявиха, че „като цяло, още 3 млн. души се предполага да пристигнат в ЕС през прогнозирания период“.

От комисията допълват, че бежанската криза е довела до допълнителни правителствени разходи, но че тя можела да има позитивно въздействие върху европейските икономики в рамките на няколко години. Въпреки това от ЕК уточниха, че реалното въздействие върху националните бюджети е трудно да се прогнозира, предвид липсата на пълни и надеждни данни относно това кой точно пристига в ЕС и дали те ще останат.

Повечето хора пристигат в Европа през Италия и Гърция, докато Унгария и Австрия бяха засегнати от огромни потоци от мигранти. Германия и Швеция пък са крайната спирка на стотици хиляди хора.

Бежанците и мигрантите се очаква да продължат да пристигат в Европа на нива от 5000 души на ден от Турция през зимата, обяви ООН и призова за допълнително финансиране, за да се избегне трагедия в Гърция и на Балканите през следващите месеци.

Най-ново

Единична публикация

Избрани