Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фабрика се срути в Пакистан

[post-views]

Pakistan fabrikaМащабна спасителна операция е в ход, за да се помогне на десетки хора, за които се смята, че са затрупани под развалините на фабрика в Лахор, Пакистан, която рухна в сряда вечерта. Най-малко 17 души загинаха, след като сградата, която е в процес на изграждане, се срина в нощта срещу четвъртък. Използват се кранове и булдозери, а армията оказва помощ в спасителните действия.

Причината за рухването на фабриката все още не е известна, но в Пакистан често не се спазват стандартите за сигурност в  строителството, информира Би Би Си. Сградата се намира в индуастриалния район на града – Сундар, като на два от етажите й работели служители във фабриката, а третият все още е бил в процес на изграждане. Около 200 работници са се намирали в сградата в момента на срутването, според Джам Саджейд Хюсеин – говорител на спасителните служби. Според други информации в местните медии хората под развалините са около 150.

Хюсеин заяви пред Би Би Си, че от мястото на инцидента са били извадени живи 98 души, а след това много от тях са били откарани в болница. Той споделя, че е трудно да се разбере точно колко хора има вътре, тъй като собственикът и администрацията на фабриката са под развалините.

Най-ново

Единична публикация

Избрани