Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

“Ранно пиле” раздаде студентските награди

[post-views]

Nagradi Ranno pile11-ият Международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“ раздаде своите награди. Тази година с подкрепата на „Ню Бояна Филм Студио“ те са два пъти по-големи от миналата. 
Голяма награда „Ранно пиле“ 2015 от 1000 щатски долара спечели  „В къщата“ от Ана-Мария Команеску, Румъния. С двата приза за най-добър български филм и най-добър чуждестранен филм – по 500 долара бяха отличени Христо Симеонов с „Врагове” (България), и „Всичко ще бъде ОК” на Патрик Фолрат (Австрия).
Седемте следващи награди в останалите категории са по 300 долара:
Най-добър документален филм „Балажер. Корекция на реалността“ е на Лесия Кордонец (Швейцария), а най-добър анимационен филм е „За майката“ на Дина Великовская от Русия. Следват награди: от председателя на журито – за „Малък мечо“ на Игор Елинович от Хърватска, за най-добър сценарий – „Последна воля“ на Дъстин Лозе (Германия), най-добра режисура за „Ръце“ на режисьора Ясна Нанут от Хърватска, за операторско майсторство – „Горчиво“ на Михал Вавржецки от Полша, най-добър монтаж – „Цветя” на Юдита Гамулин отново от Хърватска.
Бяха присъдени и 4 поощрителни награди.

Най-ново

Единична публикация

Избрани