Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фаворитите на „Стрега” и номинациите у нас

[post-views]

Strega kupeПрез този месец ще се появят за пръв път в превод на български (ИК „Персей“) двама от големите европейски автори в момента, финалисти за най-голямата италианска награда „Стрега“. Това са финландката Роса Ликсом, носител на националния приз „Финландия“, и испанецът Маркос Хиралт Торенте, носител на Националната литература на Испания. Двамата бяха номинирани за „Стрега“, заедно с българския писател Георги Господинов.
Романът „Време за живот“ на Маркос Торенте стана големият победител за отличието. Той излиза по нашите книжарници в края на месеца. Авторът му пристига в София в началото на декември, за да участва в Софийския литературен фестивал, който ще се проведе в рамките на Панаира на книгата в НДК. 
Шедьовърът на Роса Ликсом „Купе № 6“ излиза на пазара след няколко дни. Романът (превод Росица Цветанова) е история за пътуване до същността на нещата, за духовния живот в затворена държава (Съветския съюз непосредствено преди разпадането му) и за собствения вътрешен свят на индивида. Противно-красива история със силни подправки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани