Информационен център на Министерство на oтбраната

Нови спецакции във Франция

franciq_specНови масирани спецакции във Франция след атентатите в Париж. Вътрешният министър на страната Бернар Казньов заяви, че полицията е проверила над 120 обекта, като акциите са насочени срещу хора с предполагаеми връзки с ислямистки групировки. По-рано през деня Париж обяви, че мобилизира над 115 хиляди полицаи и войници, като част от повишените мерки за сигурност.
За по-малко от 48 часа френската полиция проведе близо 300 спец акции на територията на страната, в отговор на атентатите в Париж. В понеделник властите съобщиха, че са задържани 23 души. Други над 100 са поставени под домашен арест. При операциите беше конфискувано и много оръжие.
В същото време продължава издирването на един от нападателите във френската столица – Абдеслам Салах, който френските и белгийски власти обявиха за обществен враг номер едно.
Паралелно с операциите във Франция Германия обяви, че е задържала трима души- двама мъже и една жена. Те са заподозрени, че имат пряка връзка с организирането на нападенията във френската столица. Не се съобщават повече подробности.
Освен мерките за сигурност Франция засили значително и военната си операция срещу джихадисткото движение ИДИЛ, което пое отговорност за атентатите в Париж.
През изминалата нощ френските изтребители нанесоха нови въздушни удари по цели на джихадистите в основния им крепост-сирийски град Ракка.
През деня в Париж пристигна генералния секретар на САЩ Джон Кери, който ще обсъди с френския президент Оланд как да подобри борбата си срещу ИДИЛ.
Само преди ден Оланд заяви, че иска да създаде единна коалиция, със участието на Русия, срещу терористичната организация.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top